Contributie

Scouting biedt kinderen en jongeren een fantastisch avontuur Je mag geheel vrijblijvend vier opkomsten meedraaien om te zien dat Scouting echt zo leuk en uitdagend is als dat wij zeggen dat het is. Wat is er leuker dan je zaterdag buiten doorbrengen met kamperen, houthakken, vuurtjes stoken en speurtochten lopen? Wil je ook weten hoe dit is? Kom gerust een keertje kijken! Neem dan even contact met ons op via info@strandvogels.eu Als je het leuk vindt, krijg je van de leiding een inschrijfformulier mee naar huis zodat je lid wordt van onze vereniging.

Als lid van onze Scoutinggroep ben je ook lid van de landelijke organisatie Scouting Nederland. Je bent dan automatisch lid van de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 110.000 leden: Scouting Nederland. Dat lidmaatschap biedt jou als scout, maar ook jouw Scoutinggroep allerlei voordelen

Bij scouting de Strandvogels betaal je in 2022:

Welpen € 30,00 per kwartaal
Scouts € 35,00 per kwartaal
Stam € 32,50 per kwartaal

Plusscouts betalen in pincipe alleen de landelijke – en regionale afdracht van Scouting Nederland en de regio Maasdelta, tenzij ze zich ten minste 6 keer hebben ingezet als vrijwilliger. In het laatste geval vervalt deze bijdrage.

Wat krijg je voor je lidmaatschap?

  • Vier keer per jaar het Scouting Magazine;
  • Elk jaar een nieuwe digitale Scoutcard waarmee je kunt profiteren van heel veel ledenvoordeel, waaronder korting op diverse artikelen in de ScoutShop;
  • Je kunt kamperen op de ruim vijfentwintig Labelterreinen van Scouting Nederland;
  • Je bent tijdens Scoutingactiviteiten verzekerd voor aansprakelijkheid en ongevallen;
  • Je kunt deelnemen aan landelijke evenementen en activiteiten;
  • Je kunt deelnemen aan trainingen en cursussen van Scouting Academy;
  • Je bent automatisch lid van de wereldorganisaties WOSM en WAGGGS, zodat je kunt deelnemen aan internationale evenementen en kunt kamperen op Scoutingterreinen in het buitenland.

In de contributie zitten alle kosten van de reguliere opkomsten verwerkt, inclusief landelijke- en regionale afdracht van Scouting Nederland en de regio Maasdelta en aansprakelijkheidsverzekering (ter hoogte van circa € 30,- per jaar).

Gedurende het seizoen worden er in de regel meerdere weekenden of regionale activiteiten georganiseerd. Indien hieraan kosten zijn verbonden zult u hierover schriftelijk of via de e-mail worden geïnformeerd via de leiding.