Doelstelling & missie

Scouting staat voor uitdaging! 
Bij scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren.

Scoutinggroep De Strandvogels bestaat sinds 1939 en is nu een scoutinggroep voor welpen en landscouts. Vroeger alleen voor meiden en sinds ons 75-jarig jubileum ook voor jongens.

We hebben een clubhuis in het natuurgebied “de Heveringen”; een ideale plek waar we veel outdoor-activiteiten kunnen doen.

Doelstelling
De vereniging Scouting de  Strandvogels  stelt zich het volgende ten doel:
het bevorderen van het spel van Scouting in Nederland op grondslag van de ideeën van Lord Baden-Powell om daarmee een plezierige beleving van de vrije tijd te bieden aan meisjes en jongens, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid.

Missie
Scouting is een open, maatschappelijk betrokken jeugd- en jongerenorganisatie, die haar leden met het Scouting-programma een plezierige en uitdagende vrijetijds besteding biedt. In dit Scouting-programma wordt in actief samenspel met leeftijdsgenoten, geïnspireerd op het buitenleven, een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Hierdoor leren scouts met respect voor zichzelf en hun omgeving de eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen.