Evenementen

Behalve de zaterdagse opkomsten organiseert scouting de strandvogels ook een aantal speciale evenement, die soms langer duren dan alleen de normale opkomst zaterdagochtend of middag.

Zomerkamp (ZoKa)
Jaarlijks organiseren we in de eerste vakantieweek van de zomervakantie een groot kamp. Dat duurt door de welpen een weekend en voor de scouts een week. Hierbij blijven we soms bij het clubhuis, maar soms zoeken we het verderop in Nederland of zelfs het buitenland. In het zomerkamp leer je je eigen tent opzetten, speciale tochttechnieken en past ze ook toe, het is vooral erg gezellig.

Kerstfeest
Met de welpen staan we stil bij het kerstfeest. Van tevoren verdelen we de verschillende gerechten en ’s middags nemen de welpen hun eigen gerecht mee naar het clubhuis. Eind van de middag gaan we samen aan tafel en maken het warm en gezellig in het clubhuis.De scouts combineren het vieren van het kerstfeest met een aantal andere dagen (denk aan Halloween en alvast een voorschot op het oudjaar) en vieren dit ook ’s avonds in het clubgebouw.

HIT
De HIT is bedoeld voor leden van Scouting Nederland. Van oudsher is de HIT erop gericht om jeugdleden een avontuurlijk, uitdagend en gezellig weekend te bieden met keus uit alles wat scouting te bieden heeft. En dat doet de HIT nog steeds met succes, al voor scouts vanaf 5 jaar! Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen kamp met eigen HIT-activiteiten, met uitdagingen die voor die leeftijd geschikt zijn: Ouder-Kind-Hike, Scouts Guide to an Apocalypse, CSI: Crime Scout Investigation, EHBO-BHV kamp, Kamp Culinair, GeocacheHIT, Ruiterkamp, GameHIT, Girls on a Mission, TheaterHIT, ZeilHIT, Kano HIT, Escape (H)IT, BordspellenMania om eens een aantal onderwerpen te noemen.
De onderdelen draaien tijdens de Paasdagen met een groep vrijwilligers. Al deze mensen zijn ouder dan achttien jaar en via Scouting Nederland goed verzekerd. De meeste van deze vrijwilligers zijn naast het werk voor de HIT ook nog op andere plekken binnen scouting actief. Sommigen zijn leiding bij groepen, anderen zijn penningmeester, en weer anderen draaien mee in landelijke beleidsteams. Daarnaast zijn er veel ouders van welpen, scouts en explorers actief binnen de HIT. Meer info op de site van HIT

Vrijheid in Herdenken
De gemeente Westvoorne vraagt, net zoals bij de herdenking op de Dam in Amsterdam, aan scouting de Strandvogels om mee te helpen bij het leggen van de kransen en bloemen bij de dodenherdenking op 4 mei. Om te zorgen dat we dat goed doen, oefenen we van te voren een aantal keren en spreken goed door wat iedereen moet doen, waar we staan en hoe we lopen. Zodoende verloopt de herdenking geordend en in stijl.

Regionale Scoutingwedstrijden (RSW)
De Regionale Scoutingwedstrijden (RSW), in bepaalde delen van het land de Districts Scoutingwedstrijden genoemd, zijn jaarlijkse regionale wedstrijden voor Nederlandse Scouts in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar. Scoutinggroepen kunnen één of meerdere ploegen afvaardigen om aan deze wedstrijden mee te doen. De beste ploegen gaan door naar de Landelijke Scoutingwedstrijden (LSW) in Baarn. De regionale wedstrijden duren doorgaans twee of drie dagen en worden op verschillende plaatsen in het land gehouden

I-Scout
Al sinds een paar jaar doen we mee aan de i-Scout.
iScout gaat over creatieve Doe-opdrachten zoals: organiseer een street race met fietsen en geef veiligheidsinstructies (zoals in een vliegtuig) in een bus. Ondertussen speuren andere mensen het internet af op zoek naar antwoorden op Reisvragen: Ga naar de paper town uit paper towns en Zoek het land waar het internetgebruik afneemt. Voor elke goed afgeronde Doe-opdracht kan je twee Reisvragen kopen. Het team dat de meeste Reisvragen goed beantwoord wint het spel.

Jantje beton
Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Daarom doen wij met de scoputing ook mee aan de collecte voor Jantje Beton. Een deel van de opbrengst is voor de scouting, dus onze inzet wordt beloond.

Berentocht

De berentocht is een avontuurlijke tocht voor echte scouts!. Met behulp van verschillende tochttechnieken (strippenkaart, bolletjepijltje, kruispuntenroute, fotowandeling, GPS) loop je in een groep in de nachtelijke uren een wandeltocht van zo’n 12 km. Hoewel je voor de veiligheid wel gevolgd wordt (via de noodtelefoon), zijn jullie als groepje op jelzef aangewezen en probeer je als eerste aan te komen, want alleen dan ontvang je de wisseltrofee. Na een half nachtje slapen en een stevig ontbijt ga je weer naar huis.

Duinenmars