Scouts (11-15 Jaar)

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Dan is scouts misschien wel iets voor jou! De scouts beleven uitdagende avonturen en samen met je nieuwe vrienden leer je veel gave dingen. Het thema dat centraal staat binnen deze groep is ‘ontdekkingsreis’. De scouts zijn relatief zelfstandig en leren samen te werken met anderen binnen de groep.

Eén van de belangrijkste zaken binnen de verkenners is het werken in teamverband en het creëren van zelfstandigheid. De scouts leren op deze manier verschillende eigenschappen en ervaringen over zichzelf en van hun ploeggenoten kennen en te benutten. Het activiteitenaanbod is gevarieerd en vaak gericht op het buitenleven. Ook wordt continu aangepast aan de wensen van de groep. Voorbeelden van programma’s zijn pionieren, vlotvaren, primitief koken, hiken, kamperen, sport en spel. Naast deze avontuurlijke programma’s werken de scouts naar een hoogtepunt toe: het zomerkamp, waarbij de scouts een week tijdens de zomervakantie met elkaar op pad gaan.

Programmatijd:

Zaterdag van 13:00 tot 16.00 uur

Leiding

De leiding bestaat uit gemotiveerde vrijwilligers en zij zijn erkent door het volgen van start- en programmatraining, kamptraining en ehbo cursus.