Welpen (7-11 Jaar)

Welpen, verstop je in de jungle!

Ben je tussen de 7 en de 11 jaar en heb je zin om op avontuur te gaan? Dan ben je welkom bij de welpen. Elke week beleef je samen met vrienden en vriendinnen wel wat nieuws. Wat dacht je bijvoorbeeld van speurtochten, spellen of geheimschrift ontcijferen?

Welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. Als welp lijk je op Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren jullie alles over de onderwaterwereld. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen.
Op alles wat jullie bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts. Dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

Ook gaan we verschillende keren per jaar op kamp. Bijvoorbeeld een winterkamp of weekendkamp.
Het hoogtepunt is het jaarlijkse zomerkamp, dat altijd een avontuurlijk thema heeft. 

Redenen genoeg om welp te worden of in elk geval eens bij de welpen te komen spelen.

Voor je ouders

De welpen beleven samen met de figuren uit Jungleboek de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. De welpen leren samen te werken en zelf initiatief te nemen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Kom je een keer kijken?

Je kunt vier keer komen kijken bij de welpen waarna je moet beslissen of je ook een welp wilt worden. Voor meer informatie en over het komen kijken, kun je contact opnemen met de leiding via welpen@strandvogels.eu